Méréstechnikai befogóeszközök koordináta-mérőgépekhez és ellenőrző készülékekhez

A koordináta mérőgépeken (CMM) és az Equator™ ellenőrző rendszeren használható méréstechnika befogóeszközeivel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki az adott munkadarabokhoz megfelelő befogási mód, ezzel fokozva az ellenőrzési műveletek hatékonyságát, reprodukálhatóságát és pontosságát.

Koordináta mérőgépen és Equator™ ellenőrző rendszeren használható befogóeszköz

Rögzítse az alkatrészeket a mérés előtt moduláris koordináta mérőgépeken és ellenőrző rendszeren használható rögzítőelemek segítségével

Rögzítőelemek koordináta mérőgéphez

Az alkatrészeink lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen méretű, alakú vagy anyagú munkadarabot lehessen rögzíteni a mérőasztalára. A koordináta mérőgépekhez és Equator ellenőrző készülékhez kifejlesztett méréstechnikai befogóeszközeink széles választéka szabványos méretű mérőlapokat, továbbá M4, M6, M8 vagy 1/4-20-as menettel ellátott szerelvényekkel felfogatható elemeket tartalmaz.

Akár repülő-, akár járműipari, elektronikai, ipari vagy gyógyászati célt szolgáló munkadarabok mérését végzi, a Renishaw minden munkadarabhoz teljes körű befogási megoldást kínál, függetlenül annak méretétől, alakjától vagy anyagától.

A rendelés módja

Rendeljen webáruházunkból a hét minden napján a nap 24 órájában. Vásároljon online, és élvezze moduláris koordináta mérőgépeken és ellenőrző rendszeren használható befogóeszköz-választékunk gyors szállításának előnyeit.


Vásárlás online

Maximalizálja az ellenőrzés teljesítményét a rugalmasság fenntartása mellett

A nem produktív beállítási idő minimalizálása érdekében – a rögzítés rugalmasságának fenntartása mellett – a munkadarabok még azelőtt a mérőlapra rögzíthetők, hogy a koordináta mérőgépre, az optikai mérőrendszerre vagy az Equator ellenőrző rendszerre kerülnének. A befogott munkadarabot közvetlenül a mérés előtt könnyen fel lehet helyezni az ellenőrzéshez használt berendezésre.

A beállítási idő csökkentésének másik módja a koordináta mérőgép mérési területének több befogott alkatrésszel való kitöltése. A CMM mérőasztalán egyszerre több munkadarabot is lehet mérni, anélkül, hogy a mérési ciklust a további munkadarabok felhelyezéséhez le kellene állítani, majd újra kellene indítani.

Befogóeszközök koordináta mérőgépekhez
A koordináta mérőgépek befogóeszközeinek összeszerelése
A koordináta mérőgépek befogóeszközei összeszerelve

Alkatrészek széles választéka
A moduláris CMM rögzítőelemek szinte bármilyen méretű, alakú vagy anyagú alkatrész rögzítésére használhatók. A mérőlapok és eszközök alapesetben M4, M6, M8 metrikus és 1/4-20 angolszász méretű menetekkel kaphatók.

Az online áruházunkban elérhető befogási megoldások széles választékával az igények változása esetén is könnyen bővíthető a befogóeszközök sora.

Megismételhető beállítások
A korábbival azonos befogási mód alkalmazása fontos tényező az ellenőrzés megismételhetőségének szempontjából, hiszen kiküszöböli a méretingadozást a folyamatból. Az alfanumerikusan megjelölt mérőlapok és feljelölt befogóelemek segítségével a beállítások pontosan dokumentálhatók és reprodukálhatók.

Gyors összeszerelés
A befogási megoldást kínáló elemek rendkívül gyorsan összeállíthatók, növelve ezzel a mérés hatékonyságát, és megelőzve, hogy a munkadarab ellenőrzése késedelmet szenvedjen. Minden befogóeszköz speciális szerszám nélkül, kézzel húzható meg.

Páratlan kopásállóság
Hőkezelt acéleszközeink és a kemény bevonattal ellátott mérőlapok egyenletes és karcolásálló külső réteget képeznek.

Ne feledje, moduláris és egyedi befogóeszközeinkkel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki a megfelelő befogási mód, ezáltal növelhető az ellenőrzési folyamat hatékonysága, reprodukálhatósága és pontossága. A Renishaw befogóeszközök teljes körű megoldást kínálnak az Ön rögzítéssel kapcsolatos követelményeire.

QuickLoad™ sínrendszerek koordináta mérőgépekhez

A Renishaw QuickLoad sínrendszer javítja a koordináta mérőgépekkel (CMM) végzett ellenőrzés hatékonyságát, csökkenti a beállítási időt és javítja az ismételhetőséget. Moduláris és egyedi befogóeszközökkel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki a megfelelő befogási mód, ezáltal növelhető az ellenőrzési folyamat hatékonysága, reprodukálhatósága és pontossága.

A QuickLoad sínrendszer meggyorsítja és könnyebbé teszi a rögzített munkadarabok koordináta-mérőgépre történő felhelyezését, illetve az onnan való eltávolítását. A QuickLoad sín mindkét oldalára több lemez tölthető, ennélfogva a CMM mérőasztalán lévő összes hely kihasználhatóvá válik.

Renishaw QuickLoad sín és lemezek
Renishaw QuickLoad sín és lemezek
Renishaw QuickLoad sín és lemezek

Gyors alkatrészbetöltés
A QuickLoad sín segítségével csökkentheti a rögzített munkadarabok CMM mérőasztalhoz való rögzítésére fordított időt. A speciális kialakítású QuickLoad mérőlapok mindkét oldalon gyorskioldós mágnesekkel és illesztőcsapokkal kapcsolódnak a QuickLoad sínhez. Ez a kialakítás lehetővé teszi a mérőlapok gyors behelyezését és eltávolítását, csökkentve a nem produktív beállítási időt, illetve maximalizálva a termelékenységet.

A koordináta mérőgép mérőasztalának feltöltése
A QuickLoad sín a koordináta mérőgép gránitasztalának bal oldalára, jobb oldalára vagy közepére, illetve egy meglévő moduláris mérőlapra is helyezhető és rögzíthető. Mivel a QuickLoad sín egyik vagy mindkét oldalára többféle konfigurációjú lemez is berakható, a koordináta mérőgép mérőasztalát fel lehet tölteni rögzített munkadarabokkal. Az egyszerre mért alkatrészek számának maximalizálása csökkenti a beállítási időt, és fokozza a koordináta mérőgép produktivitását.

Alfanumerikus címkék
A befogóeszköz beállításának rögzítése egyszerű, mivel minden QuickLoad mérőlap alfanumerikus rácsmintával van ellátva, és minden befogóeszköz egyértelműen feljelölt alkatrészszámmal rendelkezik.

Kompatibilis a FixtureBuilder szoftverrel
A FixtureBuilder szoftver a QuickLoad sínkonfigurációk és a moduláris rögzítőberendezések megtervezésére és dokumentálására is használható. Az építési utasításoknak köszönhetően a konfigurációk könnyen reprodukálhatók.

Moduláris befogóelemek
A Renishaw moduláris befogóelemei a QuickLoad sínrendszerrel együtt is használhatók. A webáruházban a befogóelemek széles választéka kapható M4, M6, M8 és 1/4-20 menetes kivitelben.

Strapabíró mérőlapok
A QuickLoad sínrendszer optimális használhatóságát a Renishaw piacvezető, keményanodizált alumínium QuickLoad™ mérőlapjai segítik elő, amelyek alapesetben M6-os, külön kérésre pedig M4, M8 és 1/4-20 menetes kivitelben kaphatók.

Méréstechnikai rögzítőelemek Equator™ ellenőrző rendszerhez

Az Equator ellenőrző készülékeinkhez használható befogóeszközök kínálatában speciális, 3 ponton csapágyazott mozgatási lehetőséget kínáló mérőlapok szerepelnek, amelyek segítségével a munkadarabok a gépen is gyorsan felhelyezhetők és eltávolíthatók. A mérőlap kényszerkapcsolatos kialakításának köszönhetően minden egyes befogóelem ismétlőképesen és biztonságosan rögzítve helyezhető el rajta, ami a munkadarabok gyors, pár másodpercen belül elvégezhető cseréjét teszi lehetővé az Equator ellenőrző készüléken.

A Renishaw Equator ellenőrző rendszereken használható befogóeszközökkel gyorsan és nagyszerű ismétlési pontossággal alakítható ki a megfelelő befogási mód, használatuk ezáltal fokozza ellenőrzési műveletei hatékonyságát, ismétlőképességét és pontosságát:

A mérőlapok furatait alfanumerikus jelöléssel látták el, így az egyes elrendezések gyorsan, pontosan dokumentálhatók és ismételhetők.
Minden befogóeszköz speciális szerszám nélkül, kézzel húzható meg.
A befogóelemek egyszerűen rögzíthetők a mérőlapra úgy, hogy csak minimálisan érintkezzenek a munkadarabbal és annak közvetlen környezetével, ezáltal a mérőfej akadálytalanul ellenőrizheti a munkadarab minden egyes jellemzőjét.

Az M4, M6, M8 vagy 1/4-20-as menetmérettel kapható mérőlapok a kopást és karcolódást mérséklő kemény bevonattal eloxált alumíniumöntvényből készülnek.

Bármilyen egyedi Equator befogóeszköz iránti igény esetén töltse ki az alábbi egyedi űrlapok egyikét, vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi értékesítési irodával.

Equator™ munkaterület közelről

Webáruház

Látogasson el a Renishaw webáruházba a QuickLoad™ sín vagy az Equator rögzítőelemek megrendeléséhez.

Vásárlás online

További források

  • Kiadvány:  Renishaw rögzítőelemek Kiadvány: Renishaw rögzítőelemek
  • Technical specifications:  Renishaw metrology fixturing Technical specifications: Renishaw metrology fixturing [en]
 

Vegye fel még ma a kapcsolatot értékesítési csapatunkkal

Vegye fel a kapcsolatot a helyi irodával a további információkért, és hogy beszélhessen egy szakértővel.