Érzékelőkkel kapcsolatos opciók

A Renishaw érzékelők páratlanul széles választékát kínálja, a kapcsoló típusú tapintó mérőfejektől a forradalmian új REVO® 5 tengelyes mérési technológiáig. Bármi legyen is a mérési feladat, kínálatunkban biztosan megtalálja hozzá a megfelelő mérőfejet.

A méréstechnika forradalma

A REVO egy motorkerékpár motorblokkjának szkennelése közben A díjnyertes REVO 5 tengelyes mérőrendszer páratlan mérési sebességet, rövidebb kalibrálási időt és a jellemzők olyan rugalmas elérését kínálja, amivel az indexáló vagy fix mérőrendszerek nem képesek versenyezni.

A számos innovatív technológiákat alkalmazó REVO úgy teszi lehetővé a CMM-felhasználók számára a különböző jellemzők alakjának mérését, hogy közben a mérési teljesítményt is fokozza, és a kezelői beavatkozások szükségességét is csökkenti. A tapintószár és az érzékelő programozható cseréjével a REVO felhasználói még a legösszetettebb mérési feladatokat is automatizálhatják.

Ezen kívül a jövőben bemutatásra kerülő REVO szenzorokkal, amelyek közül az első a felületi minőség koordináta-mérőgépen történő mérését teszi majd lehetővé, a jelenleg nagy élőmunka-igényű minőségbiztosítási feladatok a világon először integrálhatók lesznek egy CNC-s vizsgálati eljárásba.

Rugalmas szkennelés

SP25M A Renishaw érzékelők egyedülálló választékában megtalálhatók az érintéses tapintórendszerek – pl. az SP25M szkennelő mérőfej – is. Ezek a készülékek az iparági szabványoknak megfelelő PH10 indexálható fejre szerelve és olyan automatizálási funkciókkal, mint a tapintószár- és az érzékelőcsere, hatékony és sokféle mérési alkalmazásban sikerrel használható képességeket biztosítanak.

Használja a fejét! Végtelenül jobb

PH20 – 5 tengelyes mozgásA PH20 a Renishaw egy újabb innovatív méréstechnikai terméke, amely gyökeres változást hoz a koordináta mérőgépek (CMM) mérési teljesítményében. Az 5 tengelyes technológia most válik először elérhetővé a kapcsoló típusú tapintó mérőfejjel felszerelt, tetszőleges méretű koordináta-mérőgépet használók számára.

A PH20 egyedülálló jellemzője a „fej általi érintés”; ennek a funkciónak köszönhetően a mérési pontok csak a fej mozgatásával, a koordináta-mérőgép szerkezeti egységeinek mozgatása nélkül vehetők fel. Csupán a fej gyors forgatásával a mérési pontok gyorsabban, pontosabban és jobb ismétlőképességgel vehetők fel. Mindemellett az 5-tengelyes mozgatással a fej indexálásának ideje is megtakarítható. A sebességet növelő, fent bemutatott új funkcióknak köszönhetően a hagyományos rendszerekkel összehasonlítva akár 3-szorosára is növelhető a mérőgép teljesítménye.

Kapcsoló típusú tapintó mérőfej

RTP20 with full rack

A Renishaw kapcsoló típusú tapintó érzékelőinek ipari szabványok szerint készült termékcsaládja olyan alkalmazásokhoz is használhatók, ahol csupán diszkrét pontok mérésére van szükség.

A TP20 mérőfej számos különböző tapintószármodullal kapható, amelyek automatikusan cserélhetők egymás között. A komponensek rugalmas eléréséhez a mérőfej indexálható fejen, pl. PH10T vagy RTP20 egységen (jobb oldali ábra) helyezhető el.

A TP200 mérőfej hasonló lehetőségeket nyújt, ám szilárdtestes nyúlásmérő bélyeg alapú érzékelési technológiájának köszönhetően nagyobb pontossággal és hosszabb élettartammal.

Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

Olvassa el az alábbi tanulmányt, amely bemutatja, hogyan javítható a meglévő koordináta-mérőgépek mérési képessége és teljesítménye a legmodernebb szoftver, vezérlőegység és érzékelős technológiák utólagos telepítése által.

További információk

  • Publikáció:  Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait! Publikáció: Fedezze fel koordináta-mérőgépei rejtett tartalékait!

    A méretellenőrzés minden gyártó cég számára létfontosságú, mert lényeges információkat szolgáltat a gyártási folyamatok ellenőrzéséhez és a termék minőségének vizsgálatához. A régebbi koordináta-mérőgépek azonban hátráltathatják a munkát, ha nem képesek lépést tartani a változó mérési követelményekkel. A szenzor technika, a méréstechnikai szoftverek és a vezérlési technológiák terén végzett fejlesztéseknek köszönhetően lehetőség nyílik a meglévő koordináta-mérőgépek átalakítására, ami nagyobb pontosságot, gyorsabb méréseket, több automatikus funkciót és új képességeket biztosít a CAD alapú programozás előnyeinek teljes körű kihasználásával. A jelen gazdasági helyzetben gazdasági és környezetvédelmi szempontból is a meglévő gép felújítása nyújt ésszerű megoldást.