Elektromos járművek gyártása

Az elektromos járművek gyártásának jövője

Legyen szó a megmunkált házak többérzékelős gyors szkenneléséről vagy az üzemanyagcellák anyagelemzéséről, mi támogatjuk járműgyártó ügyfeleinket a belső égésű motorokról (ICE) az elektromos járművekre (EV) történő átállásban.

Elektromos járművekkel kapcsolatos prospektus letöltése

Autóipari prospektusborító iPad-en

Az Ön partnere az innovációban

Az alternatív hajtású járművek, például a hibridek és a teljesen elektromos járművek gyártásának fokozódása alapjaiban változtatta meg a járműtervezési és -gyártási gyakorlatokat. A technológiák folyamatos finomodásával párhuzamosan a gyártás rugalmassága és alkalmazkodóképessége alapvető fontosságúvá vált a kereskedelmi sikerhez az elektromos járművekre történő átállás során.

Gyártási és ellenőrzési folyamataink alkalmasak a folyamat közbeni méretingadozások korrigálására, és elég rugalmasak a többféle kiviteli változat kezeléséhez, így használatukkal segítségére lehetünk Önnek abban, hogy gyorsan az elektromos jövőhöz igazíthassa gyártási folyamatait.

Adobe stock kép: elektromos motorral hajtott jármű akkumulátora

Jármű-akkumulátorok

  • Nyersanyagelemzés
  • Hatótávolság tudományos vizsgálata
  • Ellátási lánc szabályozása

Roncsolásmentes Raman technológiáink az akkumulátorok kémiai jellemzőinek vizsgálatára használhatók különféle üzemelési körülmények között, mint például a gyorstöltés vagy a szélsőséges hőmérsékletek. Így Ön láthatja, hogyan reagál ezekre az akkumulátor, és megoldásokat dolgozhat ki hatékonyságának növelésére.

Adobe stock kép: félvezető

Nagy teljesítményű elektronika

  • Roncsolásmentes anyagvizsgálat
  • Jobb minőség és anyaghozam
  • Üzem közbeni meghibásodások csökkentése

Az új félvezető anyagoknak köszönhetően nő a maximális teljesítmény és hatékonyság, ugyanakkor csökken a méret és a tömeg. Raman technológiáink segítségével Ön jobban megismerheti ezeket a nehezen előállítható félvezető anyagokat, és fejlesztheti eszközparkját.

Elektromos jármű motorjának állórésze REVO-val

Villanymotorok

  • A kalickarudak magasságának „Megfelel/nem felel meg” ellenőrzése
  • Szigetelőpapír-ellenőrzések
  • Állórészek nagy sebességű ellenőrzése REVO-val

Akadályozza meg, hogy a hibás komponensek miatt a teljes, értékes alkatrész selejtté váljon. Equator™ gyártásközi ellenőrző rendszerünk segítségével gyorsan ellenőrizhetők az állórészköteget alkotó rétegek jellemzői. A konstrukció változása esetén a rugalmas Equator ellenőrző készülék egyszerűen átprogramozható.

Sebességváltó zaj-, rezgés- és nyersességszintjének (NVH) csökkentése

  • Zárt hurkú gyártási folyamatvezérlés
  • Gyártásközi mérés a gyártás helyén, és többérzékelős mérési rendszerek
  • A konstrukció és az ellenőrzési folyamatok gyors és rugalmas módosítása

Az alkatrészek tűréseinek ellenőrzésével a gyártók nagyobb precizitású fogaskerekeket és merevebb házakat állíthatnak elő, ezáltal csökken a sebességváltó zaj-, rezgés- és nyersességszintje (NVH), és nő a jármű hatékonysága.

Motorok

  • Felületminőség mérése
  • REVO öttengelyes szkennelés szelepülékekhez és szelepvezetőkhöz, többérzékelős funkciókkal az érintésmentes vizsgálathoz
  • A felületminőség és az alak gyors, gépen történő mérése a folyamatvezérléshez

A hibrid járműveknek a végletekig kell fokozniuk a belső égésű motor hatékonyságát. Az energiahatékonyság érzékeny a hengerfejben a szelepüléken és a szelepvezetőn, valamint ezek környékén észlelhető apróbb gyártási méretingadozásokra. Szelepülékek, vezetők és égésterek ellenőrzése a REVO® öttengelyes szkennelési technológiáival.

A járműipari tervezés a belső égésű motorokról az elektromos járművekre történő átállás során

Az új járműipari technológiák további finomodásával a gyártás rugalmassága és alkalmazkodóképessége alapvető fontosságúvá válik a kereskedelmi sikerhez a hagyományos belső égésű motorokról a teljesen akkumulátorról üzemelő elektromos járművekre történő átállás során.

Gareth Tomkinson, a Renishaw járműipari üzletfejlesztési vezetője elmondja, miként biztosítják a Renishaw gyártási megoldásai azt a gyorsaságot, rugalmasságot és egyszerű használatot, amivel Ön könnyebben az elektromos jövőhöz igazíthatja gyártási folyamatait.

Elektromos járművekkel kapcsolatos prospektus letöltése